Sve što treba da znate o EMS treningu

U EMS fit body-u nudimo lični trening zasnovan na poznatom konceptu "Električne mišićne stimulacije" (EMS), kako bismo podržali svakog klijenta u ostvarivanju njegovih ciljeva u oblikovanju tela, koristeći što manje napora i vremena. Nudimo personalne treninge i grupne treninge u našem studijima koji se nalaze u Beogradu:

  • u Mirijevu
  • i u A bloku na Novom Beogradu

Trening

TRENING

Ponosni smo što pored postojećih personalnih treninga smo prvi u Beogradu pokrenuli grupno vežbanje od pet osoba u isto vreme, bez kablova, skroz bežično.


Na početku, električni impuls će biti slab i jedva primetan. Vaš lični trener će prilagoditi nivo impulsa tokom treninga prema vašim potrebama. Tipičan program vežbanja sastoji se od dve faze ponavljanja, svaka traje četiri sekunde. U roku od četiri sekunde električni impuls pokreće kontrakciju mišića. Zatim sledi četiri sekunde opuštanja. Lični trener će pokazati vežbe koje će biti prilagođene individualnim ciljevima vežbanja, kao i kontrolu i korekciju vaših pokreta tokom treninga.


Poreklo

POREKLO

Električna stimulacija mišića se najčešće koristi u fizioterapiji. U originalnoj fizioterapeutskoj primeni, veštačka kontrakcija mišića ima nisku koordinaciju, tako da se stečena čvrstoća ne može lako preneti u kontrolisano kretanje. Konvencionalno, EMS se koristi za ciljanje pojedinačnih žica mišićnih vlakana. Ovo može oštetiti koordinacionu sposobnost muskulature.

Međutim, trening EMS-a sa celim telom obuhvata prednosti konvencionalnog i novog, inovativnog EMS-a. Istovremena aktivacija agonista, antagonista i stabilizacijske muskulature rezultira u sveobuhvatnom treningu celog tela. Mišićima se može intenzivno obratiti i na duži vremenski period. Pored toga, delimične napetosti mišića i disbalans se mogu izbeći dok se svi mišići obučavaju istovremeno. Istovremena napetost takođe balansira oslobađanje položaja, što eliminiše abnormalne raspodele opterećenja i značajno poboljšava funkcije motora, kao i intra- i intermišićnu koordinaciju.

Trening

STUDIJE

Naučne studije pokazuju da se sledeći rezultati mogu postići u periodu od 12 nedelja korišćenjem EMS fit body programa za vreme treninga: 9% gubitaka telesne masti i gubitka telesne težine 4 kg (9 kg) *, povećanje snage 30%, 89% svi ljudi su se osećali znatno jači i oštriji *, 98% svih mišića je bilo angažovano tokom treninga *. Postoji nekoliko studija koje dokazuju da su uređaji koji koriste EMS tehnologiju sigurni za ljudsko telo.

Odlični rezultati se najčešće dobijaju u vezi sa rastom mišića i očuvanjem u terapeutskim područjima, kao što je nakon povrede ili operacije. Najvažnije je da nema akutne upale i da je proces lečenja u potpunosti završen.

* Odricanje odgovornosti: Rezultati mogu biti različiti od pojedinaca do pojedinaca.


Trening

OBJAŠNJENJE

EMS označava 'Električna mišićna stimulacija'. Ovaj metod treninga koristi električne impulse kako bi se postigla kontrolisana kontrakcija skeletnih mišića. Kod konvencionalnog treninga, mišići stimulišu centralni nervni sistem pomoću električnih signala da bi izazvali kontrakciju i stoga kretanje. Međutim, pri treningu EMS-a, muskulatura prima spoljne električne impulse, usled nesposobnosti mišića da razlikuje interne i spoljne signale, to omogućava mišićima da se dogovore bez signala iz centralnog nervnog sistema.

U Beogradu, EMS je u proteklih nekoliko godina dobijao sve veću pažnju jer ima potencijala da služi u mnogim oblastima, uključujući: a) sredstvo za trening svih zdravih osoba i profesionalnih sportista, b) rehabilitaciono i preventivno sredstvo za delimičnu ili potpunu imobilizaciju pacijenata i c) sredstvo za oporavak nakon treninga za sportiste.


Izaberite jezik

Serbian Српски језик